1/2/2018 - Dag van de Openbare Ruimte, Brussel

(24/11/2017)


Als openbare ruimte jouw ding is, moet je op 1 februari op de Dag van de Openbare Ruimte te Brussel zijn. Niet alleen voor een demonstratie van Vectorworks Landschap 2018 op stand 4.50, maar ook voor een lezing van Design Express over BIM voor stedenbouw en  landschap.

De Dag van de Openbare Ruimte is dé vakbeurs omtrent ontwerp, inrichting, onderhoud en beheer van openbare ruimte. Daar kan Vectorworks Landschap, hét totaalpakket voor stedenbouwkundigen en ontwerpers van de buitenruimte, natuurlijk niet op ontbreken. Je vindt ons op stand 4.50 voor een uitgebreide softwaredemonstratie, handige tips&tricks of een leuk praatje.

Lezing: BIM voor Stedenbouw en Landschap

Nóg meer weten? Kom dan naar de lezing 'BIM voor Stedenbouw en Landschap: de brug tussen ontwerp en data' door landschapsarchitect Martin Leroy van Design Express, van 11u tot 11u45 op Podium 2. Een praktijkgerichte presentatie over BIM of Building Information Modeling - ook wel SIM (Site Information Model) of in het Nederlands GIM (Gebieds Informatie Model) genoemd. Misschien een ver-van-mijn-bed-show voor sommigen, maar toch biedt BIM ook stedenbouwkundigen en landschapsarchitecten heel wat voordelen.

De toepassing van BIM in gebiedsontwikkeling spitst zich immers toe op planoptimalisatie en stroomlijning van het ontwerpproces. Omgevingsdata zoals terreinmetingen, bodemgegevens, ondergrondse infrastructuur, milieutechnische belemmeringen, GIS-data en juridisch-planologische data worden gecombineerd met ontwerpdata voor het oplossen van complexe ontwerpvraagstukken. Op inrichtingsniveau wordt gedetailleerde informatie uit het systeem gehaald zoals kostenramingen, uitvoeringsbestekken, een grondbalans of een hoeveelhedenstaat. Dat alles in een dynamische koppeling met het ontwerp: zodra het plan wordt aangepast, worden alle data automatisch geactualiseerd.

Martin Leroy toont hoe vlot een alles-in-een-model in Vectorworks tot stand komt en vervolgens omgezet wordt naar bruikbare data. Creëer heldere plannen in 2D. Teken beplantingsplannen en zet ze moeiteloos om naar beplantingslijsten. Modelleer in 3D en haal er vervolgens relevante data als oppervlaktes, volumes en waterdoorlaatbaarheid uit. En last but not least: overtuig je klanten door krachtige visualisaties in 2D en 3D.
 

Praktisch

www.designexpress.eu © Design Express 2011 privacy tel BE 015 71 96 00 tel NL 0182 756 660