Vectorworksprojecten

De voorbeeldprojecten hieronder lichten een tip van de sluier en illustreren wat onze klanten met de modernste Vectorworkstechnologie realiseren.

 

BIM voor stedenbouw en landschap - Lezing

Op de Dag van de Openbare Ruimte bundelen het advies- en ontwerpbureau IMOSS en Design Express hun kennis tot een toekomstgerichte lezing voor stedenbouwkundigen en landschapsarchitecten. De opname van 'BIM voor stedenbouw en landschap: de brug tussen ontwerp en data' is nu online beschikbaar. Verder lezen »

RealVisuals: de kracht van 3D-scanning

Misschien heb je hun presentatie gezien op de Vectorworks Gebruikersdagen vorig jaar. Misschien heb je nog nooit van hen gehoord. Maar voor architecten is RealVisuals sowieso een naam om te onthouden. Verder lezen »

King+King Architects: van blauwdruk tot BIM

King + King Architects, een van de oudste architectuurbureaus van de VS, heeft heel wat ervaring in vernieuwende architectuur. In deze Vectorworks-video ontdek je hoe deze trendsettende ontwerpers BIM en geavanceerd 3D gebruiken in hun pionierswerk. Verder lezen »

Vectorworks in Entertainment

Tweemalig Tony Award-laureaat Donald Holder, bekend van Broadwayshows als The Lion King en Spider-Man: Turn Off The Dark, vertelt hoe hij in entertainment terecht kwam en hoe hij met Vectorworks aan de slag gaat. Verder lezen »

Hoe BIM de deeltjesversneller SwissFEL mogelijk maakte

Het futuristische gebouw dat onderdak biedt aan de lineaire deeltjesversneller SwissFEL is een wonder van modern BIM. Verder lezen »

BUUR: Bureau voor urbanisme

BUUR is gevestigd in een voormalige brouwerij aan de Leuvense Vaartkom. Een indrukwekkend renovatieproject met een monumentale inkomhal, in een stadsdeel dat het bureau vroeger zelf onder handen nam. Want BUUR - kort voor 'Bureau voor Urbanisme' - is gespecialiseerd in stedenbouw. Verder lezen »

Vectorworks 2016: Energos

Het aantal passiefprojecten dat met Vectorworks getekend wordt, is niet meer te tellen. Verder lezen »

Hamonic+Masson: Wervelende Parijse skyline

New York, Hong Kong, Dubai... Iconische skylines van steden waar the sky wel degelijk the limit is. Niet zo in Parijs, een wereldstad die er decennialang strikte hoogbouwregels op nahield om het historische uitzicht te beschermen. Verder lezen »

Brutopia: een Brussels droomproject

De participatieve groepswoning Brutopia bewijst dat ecologisch en betaalbaar wonen mogelijk is, én tegelijkertijd prijzen kan winnen. Verder lezen »

Maryn Hekker: winnares van Your World Reimagined

Toen studente Maryn Hekker enkele maanden geleden de Vectorworks-ontwerpwedstrijd 'Your World Reimagined' ontdekte, kon ze nooit vermoeden dat haar afstudeerproject de hoofdprijs zou wegkapen. Een verhaal over visie en jeugdig enthousiasme. Verder lezen »

SUEP.: Organische architectuur in Japan

Yoko Suemitsu richtte in 2004 SUEP. op, een ontwerpbureau met een focus op "organische architectuur die via design en techniek een evenwicht zoekt met haar omgeving". Gedreven door dezelfde passies vervoegde haar man Hirokazu Suemitsu enkele jaren later het bedrijf. Verder lezen »

Graham Landscape Architecture: landschapsontwerp in beeld

Het Amerikaanse Graham Landscape Architecture creëert inspirerende landschappen met Vectorworks Tuin & Landschap. In dit filmpje vertellen de medewerkers enthousiast over hun werk en over een van hun favoriete projecten. De prachtige beelden krijgt u er gratis bij. Verder lezen »

ZelkovA: tuinontwerpen in 3D

Met groene vingers, een creatieve geest en een Wacom-tablet tekent Richard de Jong van groenontwerpbureau ZelkovA zijn tuinontwerpen rechtstreeks op de computer... en meteen in 3D. Verder lezen »

BOLLES + WILSON: Duitse creativiteit

Japan, Australië, Denemarken, Korea of Duitsland... Bolles + Wilson verovert architecturale harten over de hele wereld. Ook in de Lage Landen kan u genieten van hun eigenzinnigheid, dankzij het Luxor-theater en andere projecten aan de Rotterdamse Kop van Zuid, of recenter de Raakspoort in Haarlem.   Verder lezen »

Goossens Keukens: droomkeukens in 3D

Bij Goossens Keukens krijgen klanten al van in het begin een haast fotorealistische visualisatie van hun droomkeuken te zien. Nieuwe ideeën zoals materialen, kasten of handgrepen kunnen dankzij hun zelfgemaakte Vectorworks interiorcad-bibliotheek onmiddellijk geïntegreerd worden in het ontwerp. Verder lezen »

Division1 architects: ontwerpen die het verschil maken

Division1 architects maakt verfrissende en duurzame ontwerpen en zet materialen in op een ongebruikelijke manier. Getuige daarvan zijn The Lacey en een gebouw op de Church Street in Washington. Het gaat er om dingen te doen die zinvol zijn en een positieve impact hebben. Verder lezen »

Franklin Ellis: gebouwen realistisch visualiseren

Het architectenbureau Franklin Ellis Architects in het Engelse Nottingham gebruikt voor zijn projecten 3D-animaties. De klanten waarderen die animatiefilms, omdat ze aan de hand daarvan een direct zicht krijgen op het ontwerpproces. Verder lezen »

bulthaup: de keuken als levensstijl

bulthaup staat al decenia bekend als trendsetter in de keukenbranche. Verschillende bulthaup-verdelers in België en Nederland maken hun ontwerpen en technische tekeningen met Vectorworks. Verder lezen »

Daniel Libeskind: bezieling vastleggen met Vectorworks

Daniel Libeskind is afkomstig uit het naoorlogse Polen en is opgeklommen tot een van de meest geprezen architecten en ontwerpers van de wereld en tot een prominent hedendaags denker. Tijdens zijn klim maakte hij veel interessante bochten. Verder lezen »

De nieuwe Toni-wijk in Zurich-west

Het Toni-Areal is een essentieel onderdeel van het plan dat nieuw leven moet blazen in het stadsleven van Zürich-West. Het project biedt ruimte aan de Hogescholen voor Kunsten en voor Toegepaste Wetenschappen in Zürich, voor culturele evenementen en appartementen. Verder lezen »

www.designexpress.eu © Design Express 2011 privacy tel BE 015 71 96 00 tel NL 0182 756 660